LET OP!! In de huidge versie van Sultan CRM werkt niet naar behoren en raden we af om via deze weg actions aan te sturen!

Binnen Sultan CRM hebben diverse onderdelen aanvullende acties welke via security-rollen aangestuurd kunnen worden. Als voorbeeld nemen we de actie Volgende Fase binnen de module Offerte/Order/Factuur

In ons voorbeeld sturen we hiermee aan welke fase het document zich bevindt en we willen voor een bepaalde gebruikersrol dit inperken. De aanwezige fases zijn:

We willen deze actieknop alleen zichtbaar hebben wanneer de Fase = Concept. Daarna willen we deze knop verbergen!

Via de rollen kunnen we dit als volgt instellen onder de sectie Permissions. In onderstaande voorbeeld zijn er 2 regels aangemaakt.

Bovengenoemde regels richten we dan als volgt in:

1. Binnen welke module willen welke actie aansturen? In dit scenario gaat het om de module Offerte/Order/Factuur.

2. Benoem deze regel en geef kort aan wat we willen bereiken.

3. Bepaal de Action via Action Id en geef aan welke Action State (Hidden = Verbergen) we willen.

Onder de tab Criteria stellen we aanvullende condities in. Dit is optioneel en dit gebruiken we alleen wanneer bepaalde voorwaarden van toepassing zijn. Wanneer we dit leeg laten, wordt Action State uitgevoerd.

4. De criteria luidt. Verbergen indien Document.Status.Naam Does not Equal Concept. Hiermee bereiken we dat de knop verdwijnt waneer deze regel van toepassing is op de geselecteerde Offerte/Order/Facturen.